Primjena keramickih materijala

Inovativna industrija koristi desetine hiljada zapaljivih i brzih tvari. Parametri gasova i tečnosti u činjenicama su dobro poznati i dokumentovani. Stoga je identificirati opasnosti koje proizlaze iz njihove prisutnosti tijekom proizvodnje prilično je jednostavno. Situacija postaje mnogo napornija kada se kreću, skladište ili obrađuju rasuti materijali. U većini slučajeva, naizgled bezopasne tvari poput brašna, drva, šećera, kakaa, aluminija ili papira u nekoj prašini predstavljaju ozbiljnu opasnost od eksplozije.

Industrijske centralne instalacije za vakuumsko čišćenje koriste se za uklanjanje nastale prašine sa parketa, glatkih površina i konstrukciju alata i hodnika. Stoga ima plan za održavanje higijene u radnoj sobi, a time i zaštitu radnika i organizacija i pribora od štetnih utjecaja prašine u modernoj prijetnji sekundarnih eksplozija. Sve kompanije koje rade s industrijskim instalacijama moraju izvoditi & nbsp; montažu & nbsp; u skladu s osnovnim standardima sadržanima u direktivi o & nbsp; atex instalaciji.

Važan zadatak koji obavlja centralno usisavanje:- zaštita zdravlja i života žena koje rade u zatvorenom prostoru od razornih učinaka prašine.- zaštita mašina i opreme od kvara na kraju smetnje prašine,- zaštita gradilišta također za žene koje pišu aktivnosti protiv posljedica nekontrolirane eksplozije polena.

Upozorenje - opasnost od eksplozijeAko su tijekom usisavanja uključene zapaljive ili eksplozivne tvari, plinovi, prašina, tekuće pare ili hibridne smjese, postoji ogroman rizik nekontrolirane eksplozije. Tako, pojava vjerovatno može uzrokovati uništenje jedinice za uklanjanje prašine, kao i cijele jedinice. Prema statistikama, jedinice za filtraciju i cikloni klasificiraju se kao ozbiljno eksplozivne naprave.

Centralna usisavanje i eksplozivna sigurnostKao što je gore navedeno, najskuplji zadaci centralnog sustava vakuumskog čišćenja su smanjenje rizika od sekundarne eksplozije uklanjanjem tzv. slegla prašina. Stoga, rješenje s jedne strane maksimizira brzu i požarnu sigurnost jedinice, s druge strane omogućava smanjenje troškova povezanih s prilagođavanjem procesne ugradnje zahtjevima ATEX direktive. Stoga treba napomenuti da za uspješnost zapaljive i eksplozivne prašine postavljanje centralnog usisavanja mora zadovoljiti stroge zahtjeve ATEX direktive.